|
||
Yazar Muhibbe Erdoğan ile Röportaj! | ||
Yazar Muhibbe Erdoğan ile Röportaj! | ||
Kültür Haberi | ||
![]() |
||
Haber : Masal Hanım (Özlem Gürer) Kısaca kendinizi anlatır mısınız? Okumak,araştırmak olmazsa olmazım.Sonrasında kağıda dökmek ve bunu yaparken de en mükemmeli yakalamak için azami özen göstermek ve kusursuz olması için sınırsız zaman harcayabilirim. Seyahat etmek ve ilginç yerel müziklerle ruhumu dinlendirmek zevk aldığım uğraşılardandır.
Ne kadar zamandır yazıyorsunuz? İlkokuldan beri kısa kısa denemelerim olmakla birlikte bilimsel eser yazmaya üniversite yıllarında başladım.
Yazmanızda en büyük etken nedir?
İlginç konuları araştırmaya olan tutkum ve bunları farklı bir bakış açısı ile değerlendirerek elde ettiğim bilgileri yazıya dökmek sonsuz haz veriyor.
Yazarken çektiğiniz en büyük zorluk nedir?
İstediğim belge ve bilgiye ulaşmakta mevzuattaki kısıtlama ve engeller yıpratıcı oluyor.
Kitabınız daha çok hangi yaş gruplarında ilgi çekiyor?
Tam bir yaş grubu söylemek zor. Harf İnkılâbı konusuna ilgi duyan herkes okuyabilir.
Yazarken ilham aldığınız şey nedir? Bir kişi olabilir bir nesne olabilir. O ilham periniz size ne olunca geliyor?
Bilimsel araştırmalarda ilham perisi olmamakla birlikte araştırdığım konu hakkında kafamda oluşan tüm sorulara cevap bulduğum anda yazmaya hazırım demektir.
Beğendiğiniz ve kitaplarını okuduğunuz bir yazar var mı?
Araştırdığım konu hakkında her türlü eseri okumakla birlikte yazı dilimi geliştirmek ve olaylara bakış açımı farklılaştırması açısından Anton Çehov, Lord Kınross, Andrew Mango, Kemal Tahir ve Tarık Buğra’yı söyleyebilirim. Yerel tarihçilerden Mustafa Uçar ve Huriye Saraç ile görüş alışverişinde bulunurum. Ayrıca Yücel Namal ve Orhan Avcı’nın eserlerini de severek okurum.
Yazarlarla görüşme imkânınız oldu mu? Bir araya geldiniz mi hiç?
Doç. Dr. Orhan Avcı yüksek lisans ve Doç. Dr. Yücel Namal tez danışmanlarım olduğu için sık sık bir araya geldim. Mustafa Uçar ve Huriye Saraç ile görüşüyorum.
Konularınızı nasıl seçiyorsunuz?
Öncelikle makale veya kitap mı yazacağıma karar veririm. Yazacağım türe uygun bir konu bulduktan sonra o konu hakkında genel okumaları tamamlayıp bir iş planı yaparım. Bu iş planında hangi dökümanları hangi kurumlardan temin edebileceğimi bulunca araştırma yapmaya başlarım.
Son olarak Buradan okurlarınıza seslenmek isteseniz ne derdiniz?
İnsan okudukça ; ne kadar az bildiğini ve öğrenilecek, keşfedilecek ne kadar çok şey olduğunu öğrenir. Okumaktan asla vazgeçmeyin…! |
||
|
||
Etiketler: Yazar, Muhibbe, Erdoğan, ile, Röportaj!, |
|