Resmi Gazete'de yayımlandı... Pasaport dahil harçlara zam!

Resmi Gazete'de yayımlandı... Pasaport dahil harçlara zam!

Ekonomi Yayın: 13 Temmuz 2023 - Perşembe - Güncelleme: 13.07.2023 09:27:00
Editör -
Okuma Süresi: 54 sn.
177 okunma
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre harçlara yapılan yüzde 50 oranındaki artışla birlikte aralarında pasaport, sürücü belgesi gibi bir çok harçların da olduğu yeni tarifeler açıklandı.

ANKARA (İGFA) -  Pasaport harçlarına zam yapıldı. Buna göre 6 aya kadar pasaport için harç tutarı bin 34 lira 50 kuruş oldu.

1 yıllık pasaport harcı 1.512, 2 yıllık pasaport harcı 2 bin 469, 3 yıllık pasaport harcı ise 3 bin 507 liraya yükseldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre harçlara yapılan yüzde 50 oranındaki artışla belirlenen yeni tarifeler açıklanarak yürürlüğe girdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’nca hazırlanan Harçlar Kanunu Genel Tebliği'nin detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.