A Milli Kadın Hentbol Takımı 'Dünya' hazırlıklarına başladı

Spor Yayın: 28 Şubat 2023 - Salı - Güncelleme: 28.02.2023 16:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
177 okunma
Google News

A Milli Kadın Hentbol Takımı'nda IHF Dünya Şampiyonası play-off hazırlıkları başladı

ANKARA (İGFA) - 2023 IHF Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri play-off turunda Giresun'da 7 Nisan'da Sırbistan ile ilk maçını oynayacak olan A Milli Kadın Hentbol Takımımız, hazırlık çalışmalarını Ankara'da sürdürüyor.

Başantrenör Costica Buceschi yönetimindeki A Milli Kadın Hentbol Takımı, çalışmaları Ankara THF Spor Kompleksi'nde 5 Mart tarihine kadar sürdürecek.

Milli Takım kamp süresince, Kuzey Makedonya A Milli Takımı ile iki hazırlık maçı yapacak. THF Spor Kompleksi'nde 2 ve 4 Mart tarihlerinde oynanacak olan iki maç da saat 17.00'de başlayacak.

 

A Milli Kadın Hentbol Takımı, Giresun Hüseyin Avni Alparslan Spor Salonu'nda 7 Nisan Cuma günü saat 18.00'de ise 2023 IHF Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri play-off turu ilk maçında Sırbistan'ı ağırlayacak.

Bu karşılaşmanın rövanşı da 12 Nisan Çarşamba günü saat 20.00'de Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Sportski Centar Vozdovac'ta oynanacak.
Play-off turunda rakibini elemesi durumunda A Milli Takımımız, Dünya Şampiyonası'na katılma hakkı kazanacak.

IHF Dünya Kadınlar Hentbol Şampiyonası, Uluslararası Hentbol Federasyonu tarafından 2023'te Danimarka, Norveç ve İsveç'in ortak ev sahipliğinde düzenlenecek.

A Milli Kadın Hentbol Takımı aday kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Kaleci: Merve Durdu (Kastamonu B.), Yaren Berfe  Göker (Kastamonu B.), Kevser Bektaş (Aksaray GSK)
Sol Kanat: Sude Çiftci (Bursa B.B.), Zeliha Puls (Hypo Niederösterreich / Avusturya), Tuana Akman (Totemcard Adasokağı)
Sağ Kanat: Nurşah Sancak (Kastamonu B.), Emine Gökdemir (Kastamonu B.), Merve Özkaşıkçı (Ankara Yenimahalle B.)
Sol Oyun Kurucu:  Neslihan Çalışkan (Kastamonu B.), Aslı İskit Çalışkan (CS Magura Cisnadie / Romanya), Sinem Vatan (Üsküdar B.)
Orta Oyun Kurucu: Gülcan Tügel (Ankara Yenimahalle B.), Betül Karaaslan (Ankara Yenimahalle B.), Arife Özdemir (Tekirdağ Süleymanpaşa  Sportif)
Sağ Oyun Kurucu: Beyza Karaçam (Kristianstad HK / İsveç), Sevda Nur Özkan (Ankara Yenimahalle B.)
Pivot: Nurceren Akgün Göktepe (Kastamonu B.), Buket Mutlu (Armada Praxis Yalıkavak Spor), Meryem Erdoğan (Üsküdar B.)

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.