Kalkınma Yolu için kritik görüşme

Kalkınma Yolu için kritik görüşme

Gündem Yayın: 01 Şubat 2024 - Perşembe - Güncelleme: 01.02.2024 17:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
160 okunma
Google News

Basra Körfezi'nden Türkiye'ye uzanan kara ve demir yolu ulaştırma koridoru inşasına yönelik "Kalkınma Yolu Projesi'nde önemli bir adım daha atılıyor.

ANKARA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Irak Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı Rezzak Muheybes es-Sadavi’yi ağırlayacak, görüşmede Kalkınma Yolu projesi masaya yatırılacak.
 
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2 Şubat 2024 Cuma günü (yarın) mevkidaşı Irak Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı Rezzak Muheybes es-Sadavi ve beraberindeki heyetini ağırlayacak. Görüşmede iki ülke arasındaki ulaştırma konuları başta olmak üzere, Türkiye- Irak ‘Kalkınma Yolu Projesi’ne ilişkin hususların görüşülmesi bekleniyor.


 
Bakan Uraloğlu, 30 Eylül 2023’te Irak'ta mevkidaşı Rezzak Muheybes es-Sadavi ile bir araya gelmişti. Görüşmede, ‘Kalkınma Yolu Projesi’ üzerinde detaylı görüşmeler yapılarak yol haritası oluşturulmuştu.
 
PROJE NEYİ İÇERİYOR?

1200 kilometrelik demir yolu ve otoyol ile Türkiye’yi Basra Körfezi’ndeki Al-Faw Limanı’na bağlayacak. Yeni İpek Yolu olarak tanımlanan proje, Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir bölgeyi etkileyerek ortak fayda üretecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.