Aman Dikkat Kargonuz Teslim Edilemedi Dolandırıcıların Kurbanı Olmayın

Dolandırıcılar gün geçmiyor ki yeni bir yönteme başvurmasınlar. Dolanrıcıların yeni yöntemi kargo üzerinden dolandırmak.

Ekonomi Yayın: 30 Ekim 2023 - Pazartesi - Güncelleme: 30.10.2023 10:40:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
469 okunma
Google News

Türkiye'de son yıllarda dolandırıcılık olayları hat safhaya çıkmış durumda. Vatandaşların cebindeki paraya göz diken dolandırıcılar türlü yollara başvuruyorlar.

Son olarak Forex piyasası, bankaların adını kullanarak tıklayan herkese puan hediye dolandırıcılığı, e devletin adını ve sistem klonunu kullanarak herkese para dağıtılıyor tıkla sorgula gibi dolandırıcılık yöntemlerine başvuran dolandırıcılar şimdi de kargo şirketlerinin adını kullanarak yeni bir dolandırıcılık yöntemi ile vatandaşları hedef alıyorlar.

 

Vatandaşların cep telefonlarına SMS gönderen dolandırıcılar, vatandaşlara ulaşılamadığı için kargolarının teslim edilemediğini ve adreslerini güncellemeleri gerektiğini bildiren içerisinde link barındıran bir SMS gönderiyorlar. Linke tıklayan vatandaşların ya verileri çalınıyor yada dolandırıcılar tarafından gönderim ücreti adı altında çeşitli ücretler talep ediliyor. Parayı ödeyen vatandaş kargosunun geleceğini sanıyor ancak bu noktadan sonra dolandırıcılar ortadan kayboluyor.

 

Son yıllarda artan dolandırcılık suçları nedeniyle vatandaşların iki kat daha fazla dikkatli olması gerekiyor. Çünkü dolandırıcılar akla hayale gelmeyecek yöntemleri kullanabiliyorlar. 

 

En son dolandırıcıların 0539 100 2903 nolu telefonu kullanarak "Yuriçi Kargo: koliniz adres nedeniyle gönderim merkezine iade edilmiştir, tekrar gönderilebilmesi için lütfen adresinizi güncelleyiniz. Link" şeklide SMS attıkları ve vatandaşları hedef aldıkları biliniyor. Size de farklı numaralardan bu tip SMS,ler geliyorsa lütfen bizimle paylaşın.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.