Ayvalık sular altında! Kuvvetli yağış Nikita Deresi'ni taşırdı

Ayvalık sular altında! Kuvvetli yağış Nikita Deresi'ni taşırdı

Gündem Yayın: 16 Ocak 2024 - Salı - Güncelleme: 16.01.2024 13:09:00
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
166 okunma
Google News

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde gece saatlerinde ilçede etkili olan çok kuvvetli yağış metrekareye 70 kilogram düştü.

BALIKESİR (İGFA) - İklim değişikliğine bağlı olarak etkili yağış ve toprağın doygunluk seviyesine ulaşması sebebiyle bazı bölgelerde su taşkınları yaşandığını belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, "Ayvalık’ın alt yapısının tekrardan gözden geçirilmesinin zorunlu olduğunu, ve her zaman dile getirdiğimiz alt yapı yatırımlarının bir an önce hızlandırılması gerektiğini bizlere gösterdi" dedi.

 

Su taşkınının tüm bölgeyi etkileyen Nikita Deresi’nin Devlet Su İşleri tarafından ıslahının en önemli sorunlardan biri olduğunu ve vurgulayan Başkan Ergin, "Bir an önce çözülmesi gerekli. Ve bu durum daha sonra olabilecek daha büyük afetler için bize önemli bir uyarı yapmıştır. Hepimize geçmiş olsun, yaralarımızı birlikte saracağız" diye konuştu.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.