Gözler Gurur Göz Yaşlarıyla Dolu! Milli Muharip Uçak Pistte Böyle İlerledi!

Gözler Gurur Göz Yaşlarıyla Dolu! Milli Muharip Uçak Pistte Böyle İlerledi!

Teknoloji Yayın: 23 Mart 2023 - Perşembe - Güncelleme: 23.03.2023 10:39:00
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 57 sn.
584 okunma
Google News

Türkiye'nin F35 programı ve F16 alımlarında yaşadığı sorunları geride bırakmak ve kendine özgü milli ve yerli 5. nesil savaş uçağını geliştirmek için çıktığı yolculuk tüm hızıyla devam ediyor. MMU olarak adlandırılan milli savaş uçağı geçtiğimiz günlerde ilk prototipi ile piste çıkmıştı.

İLK TAKSİ

Geliştirilen ilk prototip MMU piste çıktı motor çalıştırdı ve ilk taksisini yaptı. MMU'nun ilk taksi testine dair görüntüleri Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, sosyal medya hesaplarından : " Milletimizin heyecanla, dünyanın merakla beklediği, Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan’ın canlı yayında ilk kez izlettiği bekâ projemiz Milli Muharip Uçak’ımızın ilk görüntüleri! Mühendislerimizin emeğine sağlık. Bu gurur hepimizin. Hayırlı olsun!" notuyla paylaştı.

Video
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.