Yeni Dolandırıcılık Yöntemi Ortaya Çıktı! İnstagramdan Kocama Mesaj Atmış!

Yeni Dolandırıcılık Yöntemi Ortaya Çıktı İnstagramdan Kocama Mesaj Atmış İftirası ile kullanıcıları hedef alıyorlar.

Teknoloji Yayın: 03 Nisan 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 03.04.2024 11:44:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
165 okunma
Google News

Türkiye'de ne yazık ki her geçen gün yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıkıyor. Vatandaşlar ise bu girişimlere karşı uyanık olmazlarsa ne yazık ki hem paralarını hemde ruhsal anlamda sağlıklarını kaybedebiliyorlar. Son günlerdeyse ortaya çıkan yeni bir yöntem pes dedirtti. 

Kocama mesaj yazmış! Bize Şantaj yapıyor!

Son günlerde instagram kullanıcılarını hedef alan yeni bir yöntem ortaya çıktı. Güvenilir platformları da işlerine alet eden dolandırıcılar şikayet var sitesinin adını kirli emelleri için kullanıyorlar. İnsagram kullanıcılarını bu site de şikayet etmiş gibi gösterdikleri bir mesaj yayınlayan dolandırıcılar, hedef aldıkları kullanıcıyı tehdit ve şantaj yaptığı gerekçesiyle suçluyorlar. Ancak paylaşılan mesajda metinin hep aynı kalması dikkatlerden kaçmıyor.  Söz konusu şikayet mesajında yalnızca hedef alınan kullanıcıların isimleri değişiyor. 

Dolandırıcıların instagram kullanıcılarını hedef alırken kullandıkları metin ise şu şekilde ; "Merhaba @kullanıcı adı isimli hesabın kocam ile konuşmalarını yakaladım. Evli bir adam ile görüşmek nasıl bir ahlaktır...! Bu kadının elinde kocama dair görüntüler var bu görüntüler ile bizi tehdit etmektedir. Allah rızası için şikayet edermisiniz @egm @icisleri " 

Kullanıcıları hedef alan dolandırıcıların tehditlerini daha inandırıcı kılmak ve hedef aldıkları kullanıcıyı daha çok tedirgin etmek için İçişleri bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğünü de etiketledikleri görülüyor. Eğer bu tip bir durum ile karşılaşırsanız konuyu dikkatli incelemeli ve size şikayet edildiğinize dair ekran görüntüsü gönderilip ardından bir link de gönderiliyorsa kesinlikle linke tıklamamalısınız. Zira iftira gibi ciddi bir suçlama ile hesabınızı çalmaya çalışıyor olabilirler. İkinci bir ihtimal ise kullanıcıları tehdit ederek parasal çıkar sağlamayıda amaçlıyor olabilirler. Bu tip saldırılardan sakınmak için hesabınızın ayarlar bölümünden takip etmediklerinizden size mesaj gönderilmesini engelleyebilir ve hesabınızı gizli hesap olarak ayarlayabilirsiniz.

 

Şikayet Var sitesinde konuya yönelik çözüm uzmanı tarafından kullanıcılara şu önerilerde bulunuyor. 

"Sorunun Neden Kaynaklandığı:

Kötü Niyet: Bazı kullanıcılar, kişisel kin veya rakip olarak gördükleri bireyler/kuruluşlar aleyhine bilinçli olarak asılsız bilgiler yayabilirler.
Yanlış Bilgilendirme: Bazı durumlarda, bir kullanıcı yanlışlıkla yanlış veya eksik bilgilere dayanarak paylaşımda bulunabilir.
Sosyal Medya Etkisi: Hızla yayılan bilgiler, doğru veya yanlış olduğuna bakılmaksızın viral hale gelerek geniş kitlelere ulaşabilir.
Trolleme: Bazı kullanıcılar, dikkat çekmek veya eğlenmek amacıyla başkalarına zarar vermek için asılsız bilgileri yayabilir.
Hesap çalma: Bazı art niyetli kişiler instagram hesabınızı ele geçirmek size iftira atarak tedirgin edebilirler ve bundan faydalanarak sizi sahte sitelere yönlendirerek bilgilerinizi çalabilir.

Ne Yapabilirsiniz?

Bilgi Doğrulama: Karşılaştığınız bilginin doğruluğunu kontrol edin. Sahte haberleri ve iftiraları tespit etmek için güvenilir kaynakları kullanın.
Hesap Ayarları: Profilinizin gizlilik ayarlarını düzenleyerek kimlerin sizinle iletişime geçebileceğini ve paylaşımlarınızı kimlerin görebileceğini kontrol edin.
Raporlama: Asılsız iddia veya iftirayla karşılaştığınızda, ilgili gönderiyi veya hesabı Instagram'a rapor edin.
Hukuki Yollar: Yayılan asılsız bilgilerin sizin ya da işletmenizin itibarına zarar verdiğini düşünüyorsanız, hukuki yollara başvurmayı düşünebilirsiniz.

Asılsız iftira sorunuyla karşılaştığınızda, deneyimlerinizi, yaşadığınız problemleri ve almak istediğiniz aksiyonları Şikayetvar üzerinde paylaşabilirsiniz. Buna benzer olayları yaşamış kişilerin yazdıkları şikayetleri okuyablir deneyimlerinden faydalanabilirsiniz."

 

Şİkayet Var sitesinin bu tip durumlarda hızlı bir şekilde aksiyon aldığı görülebiliyor. 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.